Redizajn povijesnog stana u udoban i suvremen dom

| Design |

Biro Atelier Veloso Architects nedavno je završio s redizajnom povijesnog stana u Lisabonu u Portugalu. Stan se nalazi na prvom katu petokatnice koja datira iz 1893. godine pa su tako u njemu očuvani povijesni detalji kao što su kameni zidovi i 3,5 metara visoki stropovi ukrašeni gipsanom žbukom i figurativnim ukrasima.

Redizajn stana kako bi ga prilagodili suvremenim životnim potrebama značilo je instaliranje novih kuhinjskih aparata na područjima s manjim poteškoćama, dodajući prozore s drvenim okvirima.

Atelier Veloso Architects

Rezultat je očaravajuć: prozračan i prostran stan u samom središtu šarenog, boemskog grada, pun prirodnog osvjetljenja s visokim prozorima. U dnevnom boravku velika polica za knjige vizualno nadopunjuje masivno uređenje stropa.

Ova zid ispunjen knjigama odvaja prostor na dva dijela, stvaranjem prostora za elegantan kućni ured. U dnevnom boravku, bijeli strop snažno je u suprotnosti s kiparskom svijetlećom jedinicom nepravilnog oblika i narančaste boje. Kuhinju niz materijala i tekstura pretvara u ugodno i udobno mjesto za obiteljska okupljanja. 

Atelier Veloso Architects