Prvi smartphone za profesionalne fotografe

| Design |

Kodak i Bullitt Grupa upravo su predstavili novi Kodak Ektra smartphone dizajniran posebno za profesionalne fotografe. Ovaj smartphone ima 21-megapikselni fotoaparat sa senzorom za brzi fokus i f2.0 otvorom te tvrtkinu vodeću 13 megapikselnu prednju kameru s otkrivanjem autofokusa PDAF i f2.2 otvorom.

Kodak Ektra

Aplikaciju izgrađenu posebno za smartphone kontroliramo intuitivno pomoću haptičkog dodira - slike se tako dotjeruju u realnom vremenu putem niza postavki uključujući HDR, pejzaž, portret, makro, sport, noćni i panorama, uz pametan automatski način rada koji sam odabire najbolje uvjete za vaše fotografije. U ručnom načinu rada, napredniji korisnici mogu podešavati ekspozicije, ISO, fokus, balans bijele boje i brzinu zatvarača, a rezultati su vidljivi na zaslonu baš kao i promjene koje su napravljene.

Kodak Ektra

Kodak Ektra Smartphone ima dvostruki okidač u horizontalnoj poziciji, odnosno na istom mjestu gdje se nalazi i na klasičnim fotoaparatima. Uređaj također ima i Super 8 aplikaciju, pružajući tako profesionalne efekte koji podsjećaju na Kodakovih kultnih Super 8 filmskih traka. Kodak Ektra koštat će £ 449 i dostupan će biti diljem Europe krajem ove godine.

Kodak Ektra