Prekrasna drvena vikendica krije impozantan interijer

| Design |

U Charlevoixu, istočnoj regiji pokrajine Quebec u Kanadi, lokalni dizajnerski studio Cargo Architects kreirao je prostranu i modernu drvenu vikendicu koja može ugostiti čak 14 gostiju. Postavljena na šumskom proplanku, „Vila Boréale“ udaljena je od znatiželjnih pogleda te okružena prirodnim ljepotama i tišinom.

Dizajnerski je tim usko surađivao s vlasnicima, mladim bračnim parom koji se odlučio za skandinavski stil inspiriran norveškim vikendicama i stajama. Ta inspiracija odjekuje i u odabiru materijala, svijetlim tonovima koji se koriste u tandemu sa što većim brojem prirodnih tekstura kao što su drvo i beton. Crna metalna obloga stvara vizualan kontrast koji naglašava meki mat odsjaj čelika te prirodnu boju istočne bijele cedrovine.

Veličina i položaj svakog prozora pažljivo su odabrani kako bi naglasili određene poglede i panorame na okoliš. Lokacija svakog prozora također osigurava stalnu svijetlost tijekom cijelog dana, no istovremeno pruža potrebnu privatnost. Zaklonjen trijem nalazi se na pragu kuće, a nudi prekrasan pogled na biljni i životinjski svijet s neobične ljuljačke.

Sadrži 4 spavaće sobe s 14 ležaja, tri kupaonice (uz mogućnost dodavanja četvrte), dnevnu sobu, kuhinju i blagovaonicu te fleksibilan mezanin koji osigurava niz funkcija – glavnu spavaću sobu, igraonicu za dijecu, kutak za čitanje i mirno mjesto za dojenčad ili malenu bebu.