Prekrasan "životinjski" nakit iz bronce i srebra

| Design |

Michael Tatom je prije 25 godina radio uglavnom kao draguljar koji stvara tipičan nakit za trgovinu. No pored posla draguljara, rezbario je kamenje u bratovom studiju te kreirao glatke oblike životinja s faceta linijama za definiranje mišića. Na kraju, počeo ih je raditi u bronci i srebru, a mnogo godina kasnije, na nagovor supruge, taj je stil prenio i na liniju nakita te pokrenuo "Of Beast and Beauty" trgovinu.

Of Beasts and Beauty by Michael Tatom

Sada jedva ima vremena za bilo što drugo - uz svaki komad pokušava stvoriti nešto što je lijepo iz svakog kuta, nalazi se u pokretu, a svaki luk mora voditi do drugog. Većina nakita i malih skulptura izrezbareno je iz tvrdog voska, dok su veće skulpture izrađene pomoću gline (s tvrdim uljem).

Of Beasts and Beauty by Michael Tatom

Svaki svoj projekt započinje crtanjem i skicom. Nacrtano onda primijenjuje na vosak pomoću osnovne linije crteža, a zatim slijedi rezbarenje, povremeno gledajući u skicu zbog detalja. "Uglavnom radim samo po osjećaju koji moje prijatelje umjetnike realiste izluđuje. U nekom trenutku shvatim da sam uspio napraviti nešto što ima poseban pokret ili izraz i znam da sam uskoro gotov", rekao je Michael. 

Of Beasts and Beauty by Michael Tatom