Pop i street art kao nit vodilja fantastičnog stana

| Design |

Ovaj životopisni stan u Singapuru inspiriran je pop i street artom od strane dizajnerskog studija KNQ Associates za nemirnu mladu djevojku. Riječ je o projektu koji uspješno integrira zbirku igračaka, umjetnosti i otkačenih objekata.

Zamišljajući cijeli prostor kao ulice, tim dizajnera uvelo je u prostor skromne materijale kao što su beton, cementni estrih, opeka (bijelo oprana i ogoljena) i finišeri kako bi mogli ispričati priču.

KNQ Associates

Ulična svjetiljka polaže kapriciozan dodir na 'al-fresco caffe' blagovaonicu, a grafički uzorci na sagu ispred kauča podsjećaju na kolaž od keramičkih pločica na podu. Grafike britanskog uličnog umjetnika Eelusa dodale su interijeru svijetle pop nijanse koje ovaj prostor čine toliko toplim i zabavnim.

KNQ Associates

Otvor za prozor izrađen na kuhinjskom zidu nudi pogled na akciju u hodniku i osvjetljava prostor za kuhanje. Naglašene kvadratne pločice pružaju vizualne podražaje s naizgled rukom nacrtanom grafikom. Jedan od tri spavaće sobe odaje jasnu počast Pietu Mondrianu oponašanjem njegovog umjetničkog djela s crvenom, žutom i plavom. U kupaonicama nalaze se slike talijanskog slikara Piera Fornasettija koje pridodaju elementu iznenađenja i osporavaju tradicionalan izgled kupaonica, onih formalnih ili luksuznih.

KNQ Associates