Plutajuća kuća kao odgovor na sve učestalije poplave

| Design |

Floating House
Floating House

Londonski arhitekt Carl Turner najnovije je ime na otvorenoj platformi „Paperhouse“ koja stvara nevjerojatne doprinose za dizajn i arhitekturu. Platformu je osnovala arhitektica Joana Pacheco stvorivši tako shemu u kojoj nastaju suvremene stambene građevine koje su lako dostupne i slobodne, a istovremeno prkose vremenu i samom klijentu.

Floating House
Floating House

Prijedlog Carla Turnera je stambeni prostor koji je jednim dijelom kuća, a drugim dijelom brod. Cilj mu je stvoriti kondenzirani eko sustav kojeg bi brod na moru prirodno stvorio. Slijedom toga, prostor i resursi tretiraju se kao deficitarna roba. Sam nastanak kuće odgovor je na sve veće probleme koje stvaraju poplave u Velikoj Britaniji, ali i svijetu te neiskorištavanje urbanih plovnih puteva kao mogućem mjestu stanovanja.

Floating House
Floating House

Kuća je formirana od niza komponenti koje mogu biti prevezene kamionom ili tegljačem, izolirana je drvenom kutijom dužine 20 metara i širine 7 metara  koja je obložena gumom. Dva bočna panela stvorena su kao vanjska koža strukture, dok je stražnji dio dizajna zamišljen kao zimski vrt. Na plutajućoj kući nalaze se i fotonaponske panele koje stvaraju i struju i toplu vodu.

Sama površina kuće iznosi 125 kvadratnih metara, ima dvije spavaće sobe, radnu sobu, dnevni boravak, kuhinju i ogromnu terasu na vrhu kuće s koje se pruža krasan vidikovac, skuplja se kišnica te se može uzgajati voće i povrće u vlastitom malom vrtu.

Floating House
Floating House