Peacock stolica - komad namještaja koji podiže svaki dom

| Design |

Peacock dizajnerska stolica za uređenje svakog doma

Ukoliko ste tražili onaj jedan ultimativni komad namještaja koji će podići klasično uređenje vašeg doma i oko kojeg će se skupljati vaši gosti, našli smo ga za vas. Eiri Ota i Irene Gardpoit Chan iz arhitektonskog poduzeća UUfie osmislile su "Peacock" stolicu. Kako joj i samo ime govori jer peacock na engleskom znači paun  ova stolica u obliku je paunovog repa. No ono što je posebno zanimljivo u cijeloj priči oko ove ekstravagantne stolice je da je napravljena od jednog jedinog komada materijala. Da pojasnimo, "Peacocok" je napravljena od jednog od akrilnih spojeva koji imaju mogućnost da se transformiraju no to izuzkuje vrlo osjetljivi ručni proces razvlačenja u kojem proizvodnja ove stolice mora biti napravljena u samo nekoliko minuta koliko traje "mekano" stanje ovog materijala.

Peacock dizajnerska stolica za uređenje svakog doma
Peacock stolica

Inspiracija očito potječe iz prirode i pokušaja da se zamrznu trenutci ljepote u našoj okolini poput ovog ritualnog hvaljenja repom . Cijela ideja se kreće upravo oko zaleđivanja tog savršenog trenutka kada paun rastvori svoj rep što se odlično povezuje sa zaleđivanjem ovog zanimljivog , na trenutke tekućeg materijala.

Peacock dizajnerska stolica za uređenje svakog doma
Peacock stolica

Rezultat je čvrt materijal koji podjeća na plastičnu čipku i odlična stolice koju bi svatko poželio. Dolazi u dvije verzije, većoj koja je napravljena u limitiranoj seriji te manjoj koja je primjerenija domovima, a postoji i nekoliko varijanti boja, pa tako osim crne i bijele, "Peacock" možete naručiti i u recimo tirkiznoj. S obzirom na visoku izdržljivost ovog materijala na vanjske prilike poput sunca i kiše, osim unutra, može krasiti i dvorište te svaki vanjski prostor. Ovaj odličan komad namještaja predstavljen je na nedavno završenom sajmu dizajna u Miamiju, a trenutno je dio Spazio Rossana Orlandi izložbe u Milanu

Peacock dizajnerska stolica za uređenje svakog doma
Peacock stolica