Pantone tim odabrao je IT boju 2017. godine

| Design |

Pantone

Tvrtka Pantone otkrila je IT boju 2017. godine koju ćemo sigurno neprestano susretati u narednih 12 mjeseci. Pod nazivom Greenery, odnosno zelenilo, Pantone je boju opisao kao spoj žuto-zelene koju često vidimo u nijansama lišća i koja govori o našim potrebama za istraživanjem, eksperimentiranjem i kreiranjem inovacija.

Greenery ili Pantone boja broj 15-0343, već je u rujnu spomenuta kao jedna od top 10 boja modne industrije za sezonu proljeće 2017. U intervjuu za New York Times, izvršna direktorica Pantone Color Institutea Leatrice Eiseman, izjavila je kako je izabrana boja odgovor "stresnom i napetom svijetu".

Greenery Pantone

"Znamo kakav je svijet u kojem živimo - vrlo stresan i vrlo napet", rekla je. "Ovo je boja nade i naše povezanosti s prirodom. Ona regenerira, osvježava, oživljava, osuvremenjuje. Svakog proljeća ulazimo u novi ciklus i novi izdanci dolaze iz zemlje. To je nešto zbog čega uvijek moramo gledati prema naprijed i veseliti se budućnosti."

Pantone

Pantone Color Institute savjetuje modnu industriju, industriju proizvoda, interijera te dizajn ambalaže, a od 1999. godine jednom godišnje bira svoju boju godine. 2016. godine Pantone je odabrao čak dvije meke boje - baby plavu i prašnjavo ružičastu. 2015. godine vladala je smeđe-crvena Marsala boja, a ljubičasto-ružičasta Radiant Orchid boja osvojila je 2014. Emerald je krasio 2013. dok je 2012. godine Pantone odabrao svijetlo narančastu boju pod imenom Tangerine Tango.

Pantone

Ove godine svjetski poznati autoritet kada su boje u pitanju odlučio je kreirati staklene kuglice za bor u raznim bojama. Savršene za uljepšavanje vašeg božićnog drvca, kuglice dolaze u bojama tirkizne, narančaste, plave, ružičaste i žute. Možete ih kupiti preko Amazona.

Pantone