Ovako luksuznu kućicu na drvetu nikad nismo vidjeli

| Design |

U zapadnom Dorsetu, nedaleko od Jurske obale u južnoj Engleskoj, nalazi se "Woodman's Treehouse", odnosno kućica na drvetu koja nudi luksuzni bijeg usred divljine. Na dvijema etažama visoko u granama starih hrastova tako se nalazi stan koji kombinira održivu izradnju pomoću drveta i elegantan interijer s razigranim, no ispoliranim senzibilitetom. Niz raznovrsnih fasada koje možete vidjeti u našoj galeriji, obuhvaća veliki volumen povišen na štulama, nudeći neprekinuti pogled kroz stabla preko šume. Ova se kućica na drvetu oslanja na različite arhitektonske i kulturne reference kako bi stvorile vizualno bogatu i razigranu izgradnju unutar slikovite tradicije.

Woodman's Treehouse

Zajednički dizajn Guya Mallinsona i Keitha Brownliea iz dizajnerskog studija Brownlie Ernst and Marks, uključuje niz posebnih dizajnerskih pogodnosti: saunu i hidromasažnu kadu na gornjoj spa palubi, kamin, tuš na otvorenom na drugoj palubi i tobogan od nehrđajućeg čelika. Gdje je god to moguće, kućica je izgrađena korištenjem lokalnog materijala. Bez utjecaja na okolno drvo, dizajnerski tim vjeruje da je hrast narasao kao odgovor na svoju okolinu i stoga ga treba pustiti na miru.

Woodman's Treehouse

Ova kućica na drvu može ugostiti dvije odrasle osobe, a do nje se dolazi posebno izgrađenim visećim mostom. U unutrašnjost zavirite pomoću naše galerije, a odlučite li se za ovakvu vrstu odmora, morat ćete izdvojiti 310 funti po noćenju. 

Woodman's Treehouse