Ovako bi trebali izgledati studentski domovi

| Design |

Basket stanovi u Parizu

Internacionalan grad poput Pariza prepun je mladih ljudi u potrazi za obrazovanjem i proučavanjem neiscrpne francuske kulture. Iako je jedan od najvećih europskih gradova, Pariz se polako puni i potreba za novim prostorima raste iz dana u dan. OFIS Architects konačno su dovršili najnoviji kompleks apartmana u 19. arrondissementu koji će služiti kao studenstski stanovi.

Basket (košara) stanovi nalaze se tik to Parca La Vilette, a sastoje se od dvije zgrade povezane kosim mostom i vrtom u sredini. Zanimljiva kubična arhitektura, 11 katova i različite tematske sobe samo su neke od značajki ovog zanimljivog studentskog kompleksa.

Glavna smjernica pri gradnji kompleksa bila je osigurati studentima zdravi okoliš za učenje i međusobnu interakciju. Za to im služi i otvoreni hodnik uz nogometno igralište u kojem se nalazi galerija s koje se pruža pogled na grad i pariški simbol – Eiffelov toranj. Iz galerije se ulazi u apartmane koji su svi iste veličine i istog rasporeda. Sastoje se od kupaonice, garderobe, kuhinjice, radnog prostora, kreveta i balkona.

Hvalevrijedna je i činjenica da je cijeli kompleks energetski učinkovit kako bi se prilagodio pariškim naporima u okretanju samoodrživosti i ekološkoj osvještenosti.