Ovaj vas robot prati noseći stvari iz trgovine za vama

| Design |

Jeste li ikada poželjeli da superdroidi iz Ratova zvijezda doista postoje? Multi-funkcionalni R2-D2 da vam popravi sve što je potrebno te obavlja stvari za vas ili još bolje, sferični BB-8 koji bi obavio sve poslove u jednom pokretu? Ne tražite dalje!

Bostonska tvrtka vjeruje da je kreirala nešto slično ili čak i bolje - "Gita" je samostalni robot dizajniran od strane Piaggio Fast Forwarda (PFF-a) koji vam može poslužiti kao osobna pomoć. U velikoj je mjeri dizajniran da bude neovisna pa tako možete otići u trgovinu i sam pronaći dom nakon kupovine (naravno, sam još ne može kupovati). Gita vam može pomoći prošetati pse i nositi teške materijale. Gita je već poprilično primjenjiva i kada su u pitanju isporuke pisama i paketa - ovaj robot može nositi više stvari no što poštar može te je u mogućnosti brže izvršiti isporuku.

Gita funkcionira pomoću vertikalnih rotirajućih osovinskih kotača, što znači da pretinci uvijek uspravno stoje jer se kotači sami okreću te štite tako osjetljiv sadržaj. Dobra vijest je ta da ovo nije riječ o konceptu, već o stvarnim proizvodima koji se već koriste i dostupni su za kupnju.