Ovaj bi uređaj mogao postati popularniji od iPhonea

| Design |

Echo

Baš kada smo se navikli na zaslone na dodir kao dominantnog načina kojim se krećemo internetom, sustići će nas nova metoda interakcije - pred nama su sustavi digitalnom interakcije koje ćemo kontorilati isključivo glasom.

Iako su Apple, Amazon i Google već predstavili svoje glasovne sustave, Mary Meeker, partnerica tvrtke rizičnog kapitala Kleiner Perkins Caufield & Byers u Silicijskoj dolini, inzistira na tome da se u cilju postizanja sveprisutnosti među prosječnim korisnicima, softver koji prepoznaje glas mora pohvaliti s 99% točnošću - nečime čime se još niti jedna od glavnih tehnoloških tvrtki ne može pohvaliti.
Najbliži tom postotku među spomenutim sustavima dosegnuo je Amazon koji je stvorio Echo, zvučnik koji reagira na glas. Od pokretanja 2014. godine Amazon je prodao 3 milijuna jedinica, zahvaljujući neprimjetnoj interakciji s različitim aplikacijama po nalogu korisnika.

Echo

U stvari, Meeker sugerira da je Echo je tako popularan da bi mogao zamijeniti iPhone u smislu popularnosti, zahvaljujući Alexa platformi, koja omogućuje korisnicima da slušaju glazbu, nazovu Uber ili naruče pizzu pomoću glasovne kontrole. Meeker je također naglasila kako je broj raspoloživih vještina skočio s pukih 14 prošle godine na nevjerojatnih 950 ove godine.

Ne očekujte da će Amazonovi konkurenti sjediti dokono u utrci za nadmoć pri kreiranju sustava za prepoznavanje glasa . Uz Google Home i novi i odobrenim Apple TV očekujete velike promjene.

Echo