Održiv dom napravljen od 8 transportnih kontejnera

| Design |

RDP House je rezultat zajedničkih napora arhitekata Daniela Morena Floresa i Sebastiana Calera. Smještena u Pichinchuu Ekvador, kuća je izgrađena isključivo korištenjem osam transportnih kontejnera.

Vlasnik gaji strast prema starim satovima i vidljivim funkcionalnim mehanizmima, stoga ne čudi da je zamislio kuću s izloženim sirovinama i neobičnim građevinskim rješenjima - kontejneri su se tako pokazali kao najpametnije rješenje. Budući da ti objekti postanu otpad nakon njihovog životnog ciklusa, koristeći ih u izgradnji pridonosi održivom zelenom pokretu u svijetu.

RDP House

"Kontejneri su nesavršeni", rekli su arhitekti. "imaju ožiljke koje vuku kao nasljeđe namjene i pređenih kilometara. Ovi objekti su zamišljeni kao komplementarni prostori kuće: skladišni prostori, kupaonice, ormari i kuhinja. Oni su u osnovi iskorišteni u svom prirodnom stanju. "

Kako bi izložiti pravu prirodu materijala, sve boja je uklonjena. Kontejneri su postavljeni na vrhu betonske platforme, istaknuto prema eksterijeru, nudeći osjećaj za ravnotežu i kontrolu težine. Metalik grede s križnim sustavom od spremnika do spremnika pomažu u jačanju betonskih pločica.

RDP House