Očaravajuće skulpture koje vas pozivaju da ih dodirnete

| Design |

Umjetnica iz Dallasa po imenu Dan Lam svoja umjetnička djela organizira u 3 skupine: Squishes, Drips i Blobs. Vizualno njene skulpture izgledaju predivno i hipnotizirajuće, ali osim toga imaju još jednu zanimljivost. Naime, jedna od kategorija, imena "Squishes" predstavlja mekane i spužvaste skulpture napravljene od posebne pjene. Za razliku od klasičnih umjetnina u muzeju koje gotovo nikada posjetitelji ne smiju dotaknuti, ove skulpture upravo pozivaju gledatelje na to.

@sopopomo

Osim što su namijenjene za dodirivanje, zbog raznih hologramskih boja očaravaju sve gledatelje te izazivaju razne reakcije. Neka od njenih najnovijih djela u sebi imaju slojeve boja i kristala koji mijenjaju boju kako bi se taj "alien efekt" dodatno naglasio.

Dan Lam sculptures

"Moj je rad oduvijek izazivao različite reakcije kod ljudi, a moja želja je bila da ljudima omogućim da taj objekt mogu i dodirnuti, jer smatram da se znatiželja ne može zasititi samo gledanjem. Volim tu napetost koja se stvara u tom trenutku", izjavila je Dan Lam za Blackbook Galeriju.

Dan Lam sculptures

U nastavku vam donosimo kratki video njenih djela koja oduzimaju dah, a više fotografija možete pogledati na njenoj Instagram stranici.

Artist Makes Sculptures That Are Meant To Be Played With