Neobično zavojita i fleksibilna kuća

| Design |

Smještena pored željezničke pruge, vijugave prilazne ceste i jezera, ova moderna rezidencija u Meilenu u Švicarskoj svoju inspiraciju pronašla je u svome ranije spomenutom okruženju. Dizajnerski studio Evolution Design odlučio je kreirati modernu zgradu u neobičnom obliku kako bi stvorili novi orijentir.

Sa svojim širokim zidovima od stakla i bijelom fasadom u obliku trake koja putuje svojim putem oko zgrade, ovaj dom izgleda toliko lagano i mobilno te podsjeća na futuristički brod koji je izplovio iz jezera i pronašao svoje prirodno pristanište.

Evolution Design

Tlocrt slijedi željezničku prugu i oblik parcele te se niže kat na kat. Prema arhitektima, "fluidnost dizajna nastavlja se i unutra, zahvaljujući interijeru otvorenog plana, neraskidivim pogledom i obiljem prirodnog svjetla koji se nalaze u cijelom prostoru cijeli dan."

U prizemlju je prostrani dnevni boravak koji prijelazi u blagovaonicu i kuhinju kakvu češće viđamo u potrkovljima. Umjesto zatvorene pojedine etaže, dizajn uključuje dvostruku visinu otvorenog prostora, pružajući uvid u spavaće sobe iznad ili, s prvog kata, u dnevnu sobu ispod.

Evolution Design