Neobičan tlocrt stana upotpunite minimalizmom i kontrastima

| Design |

Minimalistički stan kojeg je dizajnirao tim iz arhitekonskog studija Sergey Makhno Architects u Kijevu, kreiran je prvenstveno s funkcionalnošću na umu. Dom se definira kao ugodan prostor za avanture i cjelodnevno izležavanje - pogodan je za produktivni rad, ali i za odmaranje s knjigom u ruci nakon dugog i napornog dana.

Otvoreni dnevni boravak i blagovaonica djeluju kao društvena jezgra kuće. Ovdje visoki kontrast koji nastaje između temperatura boja stvara dinamičan, gotovo hipnotizirajući učinak. Zelena sofa i fotelje privlače pogled nasuprot neutralne bijele i sive pozadine.

Sergey Makhno Architects

Luster u obliku paukove mreže iznad stolića smanjuje opseg ovog područja, no istovremeno pridodaje minimalističkoj geometriji koja označava identitet ovog stana u Kijevu. Ugrađeni ormari i moderna garderoba sakrili su pohranu gotovo potpuno iz vida.

Kada zakoračite u glavnu spavaću sobu, otkrit ćete prozračan, umirujući interijer. Boja oraha i prozori od poda do stropa čine ovu sobu mirnom i udobnom. Koje su pojedinosti koje se vama najviše sviđaju u ovome domu u Ukrajini? Recite nam u komentarima.

Sergey Makhno Architects