Neobičan stan s još neobičnijim dekorom

| Design |

Cut Arhitectures dizajnerski studio nedavno je završio s neobičnim stanom u Parizu kojeg krasi kreativni izgled i dizajnerska shema. Prema arhitektima, ovaj je stan zamišljen tako da savršeno pristaje uz zauzet društveni život vlasnika stana. Nudi otvoreni dnevni prostor, kombinirajući dnevni boravak, kuhinju, blagovaonicu i uredsku sobu koju krasi stakleni zid i pod od oraha.

Dvoetažni apartman posjeduje obilje prirodnog svjetla od ulice i dvorišta. Zakrivljeni stakleni obujam proteže transparentnost glavnog prostora pritom mu nudeći privatnost, zahvaljujući integriranim zavjesama koje se nalaze iza zakrivljenog stakla. Ovaj nekonvencionalan prostor služi i kao uredski prostor, ali i kao gostinjska soba.

Prekoputa zakrivljenog stakla nalazi se neobičan dekorativni element – velika metla. Osim zbog dekoracije, ovi konopi služe i kako bi sakrili element koji nikako ne bi pristajao prostoru.

U stražnjem dijelu prostora nalaze se glavna spavaća soba, kupaonica, kao i veliko stubište koje vodi na vrh i drugi kat posvećen djeci. Stubište izgrađeno od sirovog čelika i njegova proširena platforma pružaju miran i udoban prostor za čitanje, spavanje, gledanje televizije ili igranje video igrica.