Nećete moći vjerovati kakav se dom krije u ovoj staroj cementari

| Design |

Kada je Ricardo Bofill naišao na staru i trošnu tvornicu cementa 1973. godine, odmah je uočio veliki potencijali te cijeli novi set mogućnosti. Gotovo 45 godina kasnije nastala je La Fabrica, struktura koja je u potpunosti pretvorena u spektakularan i jedinstven dom.

Stara tvornica, koja se nalazi izvan Barcelone, bila je stroj iz ere zagađenja iz Prvog svjetskog rata te je na sreću vrlo brzo zatvorena. Iako je potrebno bilo mnogo popravaka, Ricardo Bofill i njegov tim odlučili su je kupiti i potpuno prenamijeniti.

Nakon godina djelomične dekonstrukcije, odlučni je arhitekt nastavio oblikovati eksterijer imovine pomoću vegetacije te dekorirati unutrašnjost pomoću namještaja koji definira moderan život i radni prostor. Kako sam kaže, La Fabrica nikada neće biti u potpunosti gotova i uvijek će biti moguće nešto novo smisliti.

Industrijski dimnjaci koji su nekoć ispunjavali zrak dimom sada su ispunjeni bujnim zelenilom te su fini primjer lijepih transformacija kao rezultat kreativnog mišljenja.