Nakit kao pravo umjetničko djelo

| Design |

Kreativan um koji stoji iza fantastičnog breda nakita i malih skulptura Vanillama dolazi nam iz Poljske, a ime joj je Dorota. Dorota obožava stvarati, oblikovati, crtati, slikati, snimati fotografije, ali kiparstvo od polimerne gline daleko joj je najdraži hobi.

Dorotina avantura s polimernom glinom traje još od vrtića, a sve što je naučila kroz godine, naučila je sama. Od 2010. godine razvija svoje vještine svaki dan kako bi njezini radovi bili sve bolji i bolji. Njezina su umjetnička djela poprilično različita - uglavnom stvara nakit, ali tu i tamo kreira male skulpture, figurice i lutke, ponekad i lampione te kutijice za nakit. Inspiraciju pronalazi u prirodi i svijetu fantazije kao što su bajke, legende, fantastična stvorenja, no dovoljan joj je samo jedan impuls i već radi na projektu za koji nema plan - poput kratkog spoja.

VaniLlamaArt

Tehnika kojom se koristi najčešće je klasično oblikovanje tijekom kojeg brine o sitnim, gotovo nevidljivim detaljima, a sav njezin rad možete pronaći na njezinoj službenoj stranici ili na Etsy platformi.

VaniLlamaArt