Najnoviji trend u uređenju kuhinja

| Design |

Granit je dugo vremena bio najkorišteniji materijal uređivanju kuhinja.

U zadnje vrijeme ispostavilo se kako se sve veći broj dizajnera okreće drugom materijalu, kvarcu. U najnovijem izvješću o trendovima, Nacionalna udruga za kuhinje i kupaonice (NKBA) navodi kako je popularnost kvarca u porastu, osobito u posljednjih par godina, dok je interes za granit u opadanju.

Više od 450 dizajnera sudjelovalo je u godišnjoj anketi Design Trends 2016. koja od 2010. godine prati trendove u uređenju kuhinja i kupaonica.
U 2010. godini, 73% članova koji su sudjelovali u anketi potvrdili su kako koriste kvarc u svojim kuhinjskim projektima. Do 2015. godine taj se postotak povećao na 89%, a i zadnje dvije godine je u porastu.

Evo što kažu dizajneri, zašto je kvarc tako privlačan.
Kvarcne ploče imaju izvanredna mehanička svojstava, osim što su tvrđe od granita, kvarc ploče otporne su na oštećenja, ogrebotine i udarce. Nisu porozne i to znatno olakšava njihovo održavanje. Njihov atraktivan izgleda vrlo je lako uklopiti u baš sve stilove uređenja, a dostupan je u više boja. Bitno je za naglasiti kako je ovo jedini materijal s antibakterijskom zaštitom i time jamči maksimalnu higijenu pa je idealan za kuhinjske ploče.