Moderne cink ploče izgledaju sjajno u kombinaciji s tradicionalnom opekom

| Design |

Kanadska arhitektonska firma +tongtong nedavno je završila s projektom Zinc House u Torontu koji spaja suvremeni stil s tradicionalnom izgradnjom doma. Izvana je dizajnerski tim postavio slojeve cink ploče na tradicionalnu bazu od opeke. Koristili su velike prozore kako bi razbili tradicionalni izgled i uveli prirodno svjetlo u kuću.

Cink pronalazimo i u unutrašnjosti, točnije u sivoj kuhinji na ormarićima i radnoj površini. Iako ovaj moderan materijal stvara moderan izgled zbog svojih čistih linija, cink kuhinja zapravo datira iz 19. stoljeća. Važno je naglasiti da je cink prirodni antimikrobni materijal koji je ujedno i otporan na plijesan. 

Zinc House

Sivi namještaj u susjednoj prostoriji za jelo odgovara prostoru za kuhanje. Dodatak jarko žute podsjeća na sivu i žutu paletu boja koje se koriste u ostatku doma - u kupaonici i spavaćoj sobi. Za razliku od prizemlja, žuta deka u spavaćoj sobi nije u središtu pozornosti u sobi. Neutralne boje su uokvirile trokutasti prozor kojeg je tim iz +tongtonga dodano na mjestu originalnog zabata. 

Zinc House