Moderna plutajuća kuća sigurno će vas oduševiti

| Design |

Ovu prekrasnu kuću na splavu, smještenu u riječnom kanalu u Utrechtu u Nizozemskoj, osmislio je i sagradio tim iz BYTR Architectsa kako bi izgledala kao suvremeni san. Klijenti su htjeli osjetiti iskustvo života na vodi u kombinaciji s visokom razinom zaštite privatnosti, no u isto vrijeme, zatražili su pogled na park i šume.

Unutar plutajuće kuće nalaze se veliki prozori  koji dovode mnogo prirodne rasvjete i pogled na drveće staro nekoliko stoljeća. "Odlučili smo krov napraviti tako da bude iznimno privatan prostor za obitelj, ali bez fizičkih granica ili ograda koje bi blokirale pogled na park. Tako kuća postaje dio okolice", objasnio je jedan od arhitekata.

Plutajuća kuća, BYTR Architects

Plutajuća kuća, obložena lokalnim drvom i bakrenih pločama, trajno je usidrena u kanalu uz susjednu biciklističku stazu. Ribarski brod, koji plovi pokraj terase, daje osjećaj slobode i omogućuje klijentima da se zapute na izlete brodom.

Prostorije na donjoj razini uključuju glavnu spavaću sobu i dva kreveta za djecu te goste. Kuhinja i dnevni boravak su na drugom katu. Bijeli zidovi u kontrastu s drvenim ormarima i francuskim parketom od hrasta daju društvenim područjima osjećaj dobrodošlice.

Plutajuća kuća, BYTR Architects