Moderna drvena kuća u Sloveniji u kojoj se nije teško opustiti

| Design |

Ova prekrasna moderna drvena kuća koja se nalazi u Trati u blizini Velesova u Sloveniji dizajnersko je dostignuće lokalnog bira Gasperič. Dizajnirana je tako da odgovara iskusnom bračnom paru prema popisu očekivanja i osobnih preferencija. Uz odraslu djecu, roditelji su se morali ponovno transformirati u par - naravno da će se djeca vratiti, ali sada samo kao posjetitelji. Kad je došlo vrijeme da djeca napuste dom, aktivan, sportski par u pedesetim godinama, odlučio je prodati dragu im, ali ogromnu kuću i preseliti se (iako nije ni ova nimalo mala). Nakon duge potrage, pronašli su prekrasno mjesto na rubu sela u podnožju planine s pripadajućim zemljištem na blagoj padini nedaleko od mjesne crkve. Sve tri razine doma prate krajolik, a njih niz manjih stubišta, pružajući tako pogled s jedne aktivnosti na drugu.

Biro Gasperic

Trijem otvara prostor jasnoj, prozračnoj unutrašnjosti koja okuplja sve sunčeve zraka s juga te ih prenosi dublje u strukturu kontinuiranog prostora. Iako kuća na fotografijama izgleda velebno, to je učinjenu upravo prirodnom rasvjetom i svijetlim drvom kao primarnim materijalom. Bračni je par htio da njihov dom bude energetski učinkovit i održiv u širem smislu te riječi.

Biro Gasperic

Posebna mješavina nastala je u prostoru kojeg čine mjesto za pohranu, WC, kupaonica i spavaća soba - takav slobodan toka prostora pretvara se u željeno prema načinu korištenja. Kuća je idealna za one koji žele provesti aktivnu starost u prekrasnom krajoliku. 

Biro Gasperic