Moderan dom o kojem sanjamo

| Design |

Stan renoviran od strane slovenske arhitektonske tvrtke Kombinat, ima hibridni dnevni boravak s prostorom za kuhanje i rad. Tvrtka je srušila jedan pregradni zid te tako stvorila prostor od 96 četvornih metara iz kojeg se pruža pogled na ulicu u glavnog grada Austrije - Beča.

Kako bi prostor služio kao kuhinja, ured i mjesto susreta, Kombinat tim je instalirao dug stol koji funkcionira kao stol za jelo, ali i kao radna jedinica kada je potrebno.

Dizajn studio Kombinat (Slovenija)

Drvena pohrana koja se nalazi uz prozore savršeno je mjesto za ljubitelje knjiga i kišnih popodneva. "Ovo je mjesto gdje se kuha, jede, čita i piše, ali prije svega, to je mjesto za okupljanja i susrete", rekao je tim. "Ta uvećana soba funkcioniraju kao javni prostor stana. Dugi stol može ugostiti ručkove, sastanke vezane za posao ili oboje odjednom."

Za nadopunu prostora, Kombinat tim dodao je blijedo ružičaste stolce i bočnu rasvjetu zajedno s pastelnim zelenim pločicama.

Dizajn studio Kombinat (Slovenija)

Zidovi u kuhinji i hodniku oslikani su prigušenim bojama te s plavim i ružičastim pločicama koje obilježavaju kuke na koje vlasnici postavljaju svoje bicikle.

Spavaća soba koja je intimnija od ostalih prostorija u stanu, oslikana je "baršunasto" plavim tonovima te ima kolekciju drvenih klinova ugrađenih u zidu za stavke kao što su kape, šalovi ili slušalice.

Dizajn studio Kombinat (Slovenija)