Minimalistički raj za kućne ljubimce i njihove vlasnike

| Design |

Zanimljiv i nadasve minimalistički orijentiran asortiman dodataka za vlasnike kućnih ljubimaca uključuje deku koja se može oblikovati u razne oblike te police koje ne zauzimaju puno mjesta te ih mace mogu koristiti za grebanje, kao i za popodnevno drijemanje.

Dote je brend baziran u Londonu koji koristi otporan reciklirani materijal poput plastike za stvaranje industrijski inspiriranih dodataka za kućne ljubimce. Prva prototip kolekcija prezentirana je na London Design Festivalu te je oduševila mnogo ljubitelje minimalizma, kao i vlasnike kućnih ljubimaca koji žive u manjim i skučenim stanovima.

Brend Dote stvoren je u suradnji dvaju dizajnera namještaja, Nic Wallenberga i Helene Hedenstedt, nakon što su se godinama borili s pronalaskom elegantnih osnovnih dodataka za svoje mačke Siku i Kiru.

Kolekcija sadrži možda i najzanimljiviji komad ''namještaja'' za mačke nazvan, Modular Wall Climber, koji je idealan za male stanove. Iako je cijela kolekcija dizajnirana s mačkama kao glavnom inspiracijom, ovaj dizajnerski duo osmislio je i komade za manje pse, poput torbe za prenošenje.