Mali skandinavski stan ispunjen stilom

| Design |

Kada je u pitanju dizajn, postoji jedna zemlja koja nudi nepresušan izvor inspiracije - naravno, riječ je o Švedskoj. Njezini stanovnici apsolutno su savladali minimalnu estetiku, no nije im strana ni boemska tema. Ovaj trendovski stan u Stockholmu spaja dva prostora od 27 kvadranih metara i dokazuje da i malen stan može biti ludo stilski osvješten.

Vlasnica stana Ebba Valvik transformirala je jednosoban stan iz 1930-ih godina u moderno uređen prostor uz zadržavanje nekih originalnih i netaknutih elemenata poput zapanjujućih podova. Oni su izvorno građeni za radničku klasu u nastajanju u Stockholmu", rekla je Ebba za MyDomaine. "Tako su štedjeli na prostoru - sve je dizajnirano na način da bi se stvorilo što više mjesta za što je više ljudi moguće."

Vodeći se dizajnom koji poštuje otvoreni plan, kuhinja, dnevni boravak i spavaća soba ipak su odvojeni i stvoreni kao individualne prostorije. Svaki od njih je ukrašen hladnom mješavinom starog i novog. Većina namještaja u stanu kupljeno je na buvljacima ili je naslijeđeno - samo je nekoliko stvari kupljeno u redovitim trgovinama i upravo je to ono što ovaj stan čini posebnim. Osim toga, kombinacija različitih prirodnih materijala i boje stvora topao osjećaj.