Maleni stan kojeg krase mnogobrojni mozaici

| Design |

Madridski dizajnerski studio Zooco Estudio transformirao je otvoreni prostor s jasnom i konciznom geometrijom od 36 kvadratnih metara u pravi udoban dom prekriven mozaicima. Cilj ovog projekta bilo je sažimanje i širenje doma kako bi iskoristili najbolje iz malog prostora, a pritom dijelili prostor na iznenađujući način. Različiti elementi pružaju prostornu napetost te konfiguriraju potrebne komade namještaja unutar doma pomoću minimalnog izražavanja. Shema je vrlo jasna: popuniti perimetar kao prostor za pohranu i isprazniti centar kako bi se stvorila površina za svakodnevne aktivnosti. 

Svaki zid ima svoj cilj i funkciju - svaka od tih vertikalnih ravnina pokazuju različite scene koje svakodnevni život zahtjeva. Gledajući po stanu s lijeva na desno nalaze se: prostor za odmor formiran zidom koji ga povezuje sa spavaćom sobom; kupaonica sa zidom koji pokazuje urbano okruženje; kuhinja i blagovaonica gdje možete pronaći sve što je potrebno za njihovo korištenje; i na kraju, zelena površina s aromatičnim biljem koja omogućuje da se odvojite od svakodnevice i uživati u ovom iznimnom mjestu.

Korištenje prostora na različite načine stvara jedinstveni koncept ne zaboravljajući na praktičnost i udobnost bez ograničavanja. Velik dio projekta pokriven je mozaikom i staklom. Tako su stvorili jedinstven prostor pomoću različitih materijala kao što su drvo na podu, ogledalo na stropu te boje i mozaik koji pružaju cijelom prostoru jednu točku povezivanja.