Mala moderna knjižnica krasi neobičan trg

| Design |

Kako bi promicao pismenost i doživotnu ljubav prema čitanju, kreirana je mini knjižnica pod imenom The Story Pod. Ova malena biblioteka koja ujedno služi i kao mjesto idealno za druženje je pro bono projekt arhitektonske tvrtke Atelier Kastelic Buffey (AKB). Cilj lokalne zajednice bio je kreirati središnji i moderan orijentir gdje se rezidenti određenog grada mogu družiti jedni s drugima.

Kućica od samo 6 kvadratnih metara  nalazi se na malenom trgu koji spaja šetnjice u Newmarket u Ontariju, predgrađu Toronta. Tijekom dana, dva drvena zida s knjigama otvaraju se poput knjige, pozivajući prolaznike da sjednu, opuste se i možda posude (ili poklone) knjigu ili dvije.

The Story Pod

AKB-ov jednostavan, ali vrlo funkcionalan dizajn nastao je od strane gradskih zaposlenika koji su knjižnicu odlučili izgraditi besplatno. The Story Pod zatvara se u sumrak, no u večernjim satima, pomoću svjetla kojeg osiguravaju solarne ploče na krovu strukture, malena knjižnica svijetli iznutra i služi kao rasvjetno tijelo na trgu uz rijeku i šetalište.  

The Story Pod