Legendarni pariški hotel nakon 4 godine opet otvara svoja vrata

| Design |

Hotel de Crillon, jedan od kultnih pariških hotela nakon 4 godine vraća se luksusniji nego ikada.


Smješten na trgu Palace de la Concorde, Hotel de Crillon prepoznatljiv po svojoj povijesnoj fasadi izrađenoj 1758. godine za kralja Louisa XV uskoro se otvara u novom ali prepoznatljivom ruhu. Restauraciji koju je vodio Richard Martinet glavni je fokus bio očuvanje klasificiranih elemenata povijesne zgrade, a istovremeno oživljavanje suvremenim dekorom vodećih svjetskih i francuskih dizajnera.
Vrata legendarnog hotela smještenog na trgu Place de la Concorde koja se uskoro otvaraju otkriti će 81 preuređenu sobu, 33 apartmana, 10 apartmana s dizajnerskim potpisom, gastronomski restoran, bar, zimski vrat, spa, frizerski salon i prostore za njegu. Najiščekivaniji dio hotela je novi bazen s krovnim prozorima i gotovo 18 tisuća mozaičnih pločica. Karl Lagerfeld uredio je interijer dva apartmana u kojima se očekuju veličanstveni pogledi, ručno izrađene drvene ploče, Baccaratovi lusteri i raskošne mramorne kupaonice.
Gosti hotela mogu očekivati 40 različitih tonova i vrsta mramora, fotelje presvučene kožom, brončane kaveze dizajnerice Anasthaise Millot kao i umjetnička djela u javnim i privatnim prostorima.
„Hotel de Crillon dio je Pariza i na neki ga načinu utjelovljuje. Hotel će biti klasificiran kao „Palace“ što podrazumijeva zahtjevnu francusku oznaku za najuzvišeniji doživljaj gostoljubivosti. Jedan od naših ciljeva je otvaranje hotela lokalnoj pariškoj klijenteli, ali ne radi se samo hotelu, riječ je o ponudi restorana, barova i određenog načina života“ izjavio je Jacques Oudinot, menadžer hotela