Kolekcija stvarana 3 godine napokon je stigla u Ikeu

| Design |

Kolekcija YPPERLIG, što u prijevodu sa švedskog jezika znači "izvanredno", bila je čak 3 godine u izradi, a upravo je to, izvanredna.

Nova Ikeina kolekcija napravljena je u suradnji danskim dvojcem Mette i Rolfom Hayom, koji stoji iza dizajnerske tvrtke HAY. Tvrtka HAY je osnovana u Kopenhagenu u Danskoj 2002. godine i usredotočena je na izradu namještaja za moderan način života s pomoću profinjene industrijske proizvodnje. Vole čiste linije i estetiku inspiriranu sredinom stoljeća. Par inspiraciju crpi iz mjesta kao što su arhitektura, moda i umjetnost, što rezultira komadima koji imaju jasan, funkcionalan i estetski ugodan dizajn te čine idealnog i prirodnog partnera švedskom gigantu Ikei.

Rezultat kolaboracije je sve o čemu pravi ljubitelji dizajna sanjaju. Neke od glavnih značajka i najupečatljivijih komada kolekcije su plastične kalup stolice, kompaktna sofa koja je optimizirana za male prostore te svjetiljka aktivirana dodirom.

Tvrtka HAY dizajnirala je lampu koja je bila iznimno uska, što je predstavljalo pravi izazov za način na koji Ikea inače proizvodi lampe. Rezultat je neobično tanka LED lampa s ugrađenim prigušivačem koji omogućuje podešavanje svjetla dodirom prsta.

Tim je želio izraditi sofu na razvlačenje koja će biti jednako udobna i lijepa za sjedenje, kao i za spavanje. To su riješili dizajniranjem sofe koja koristi madrac kao sjedište.

Kolekcija YPPERLING kreće u prodaju u listopada ove godine.