Čija se to kuća krije iza Dior Resort 2016. revije?

| Design |

Dior Cruise 2016. show

Ovogodišnja Dior Resort 2016. revija na kojoj je predstavljena cruise kolekcija prikazana je na veoma neobičnoj lokaciji udaljenoj samo 10 kilometara od Cannesa. Točnije, riječ je o kući pod nazivom „Bubble House“ 92-godišnjeg legendarnog modnog dizajnera Pierra Cardina koju je 70-ih godina dizjanirao mađarski arhitekt Antti Lovag, a se nalazi u Tourrettes-sur-Loupu u Francuskoj.

Kuća je stara „samo“ 35 godina i još uvijek nije dovršena, ali to nije spriječilo francusko Ministarstvo kulture da ju zaštiti kao povijesni monument. „Bubble House“ je futuristička i organska, s puno ugrađenog namještaja te ovalnih i konveksnih prozora. Dizajn je trebao optimalno iskoristiti vulkanski Cote d'Azur krajolik, a njegovi prozori pružati prekrasan pogled na Mediteran.

Bubble House
Bubble House

Sam je projekt nastao za drugog klijenta, no nažalost, prije nego što je projekt završen, klijent je preminuo. U međuvremenu, Cardin je bio u potrazi za novim domom upravo na tom području, ali nije bio impresioniran „običnim“ kućama. Kada je pronašao gotovo kompletnu kuću koja odgovara njegovom jedinstvenom stilu, bio je potpuno oduševljen. Budući da je Pierre Cardin postao vlasnik „Bubble Housea“, to je mjesto postalo poznato po svojim legendarnim festivalskim afterpartyjima i drugim velikim događanjima.

Bubble House
Bubble House

Sama kuća broji čak 1200 kvadratnih metara, a u svom posjedu broji i amfiteatar koji može primiti do 500 ljudi, salon i panoramski salon te 10 apartmana (soba), a vrtovi i bazeni raštrkani su po površini od čak 8500 kvadranih metara ili 2,1 hektara zemljišta.

Sve su sfere sagrađene od laganih mreža i šipki koje su se kasnije zalijevale s betonom i stvorile balone. Kuća ima čak 28 sličnih balona u kojima se nalaze različite prostorije, a umjesto tradicionalnog korištenja drveta i metala kao materijala za izgradnju interijera, Cardin je odlučio eksperimentirati s plastikom, pjenom i poliesterom.

Bubble House
Bubble House

Svaka soba u u kući, točnije njih čak 10 nosi naziv nekog suvremenog umjetnika kao što su Patrice Breteau, Jerome Tisserand Daniel vas, François Chauvin i Gerard Cloarec, a svi oni nose sa sobom različiti šarm i dodatnu originalnost u prostor.

Snimku revije možete pogledati kliknete li ovdje.

Bubble House
Bubble House