Keramičke šalice koje nude pobliži pogled u svemir

| Design |

Zahvaljujući Amandi Joy Wells, bilo tko može okusiti gutljaj svemira. Ova umjetnica iz Oklahome stvorila je seriju galaksijskih keramičkih šalica koje izgledaju apsolutno izvan ovog svijeta u svom art-studiji pod nazivom Sublime Pottery.

Amanda je sa stvaranjem ovih šalica krenula nakon što ju je jedan od kupaca zamolio da kreira šalicu u spomen sinu koji je preminuo. "Približavala se božićna groznica, no ta me molba jednostavno toliko ganula da sam se potpuno posvetila tome", rekla je Amanda za Bored Pandu.

Amanda rijetko stvara zvjezdane zdjele i vaze, već se fokusira na šalice i čaše: "Ja bih moje šalice ponudila kao alat onima koji ih koriste kako bi stvorili trenutke brige i razmišljanju o sebi - stvaranju malog dnevnog svečanog rituala koji je poseban i uzvišen trenutak u danu."

Koristeći mješavinu glazure, Amanda stvara šalice i čaše koje se sjaje poput zvijezda te doista djeluju kao udaljene galaksije. Umjetnica sve svoje projekte stvara na lončarskom kolu i prodaje ih putem Etsy dućana. Ove keramičke šalice iznimno su izdržljive, možete ih prati u perilici suđa te podgrijavati u mikrovalnoj pećnici, ali Amanda podsjeća da su to ipak umjetnička djela i savjetuje da ih tretirate s oprezom bez obzira. Njezin rad prodaje se brzinom munje, zato trk do Etsyja.