Kao od kamena isklesane - reljefne vaze za trendy dom

| Design |

Muuto

Činjenica da trendovi dolaze i odlaze, kako u modi tako i u uređenju interijera nije ništa novo. Novi must have predmet kada je riječ o uređenju naših domova ovih dana jasno se iskristalizirao, a riječ je o reljefnim vazama.

Ako želite postići zanimljivu i trendy atmosferu u prostoru u kojim živite, ponovite se s novom reljefnom vazom. No prije toga, objasnit ćemo vam podrijetlo ovih vaza, najtraženije boje ove sezone, kao i dati par savjeta kako ih ukomponirati u postojeće stanje vašeg doma.

Reljefne vaze ne dolaze nam ni iz 70-ih ni 80-ih ni 90-ih i niti jednom od ovih perioda ne dugujemo novi trend u uređenju naših interijera. Reljefne vaze zapravo se pojavljuju već u starom Egiptu s razlikom da su tada cijele skulpture bile isklesane izravno u zidovima i iz kamenih blokova. Danas je proizvodnja ipak nešto jednostavnija, ali rezultat je ako ništa drugo barem jednako lijep. Starinski trend ove sezone dobio je modern makeover koji će se uklopiti u baš svaki interijer.

Jysk 16,99 kn - komad

Bez obzira odaberete li plavu, zelenu, crvenu ili žutu boju, reljefne vaze neće vas ograničiti, jer ove sezone nema pravila kada je riječ o boji. Ipak pokušajte uklopiti reljefnu vazu u već postojeći dekor vašeg doma. Ako izaberete kontrastnu boju postojećem dekoru, osigurajte barem još jedan predmet identične ili slične boje. Dajte mašti na volju ili još bolje odaberite svoju najdražu boju reljefne vaze.

Ikea 59,90 kn

Pitate se što s  reljefnom vazom? Pravi romantičari znaju da vaza postoji kako bi se u nju stavilo cvijeće, no ako vas budžet ograničava i niste u mogućnosti si tjedno kupiti buket cvijeća ili pak ne želite, nema problema. Reljefne vaze u interijeru izgledaju zanimljivo i kada su potpuno prazne. Fokus koji bi inače bio na cvijeću, u slučaju prazne vaze je kompletno na njoj. Ipak kao bi vaš dom izgledao profesionalno dekoriran, vazu grupirajte s predmetima različitih veličina, ali tonova koji komplementiraju jedni druge kako bi dobili harmoniju.

H&M Home