Kako kreativno iskoristiti prostor od samo 29 m2?

| Design |

Dizajn stana od 29 m2

Mini stanovi s ukupnim površinama od 20 do 30 kvadratnih metara obično se smatraju premalenima da bi mogli biti udobni. Ali, u posljednje vrijeme smo vidjeli brojne primjere koji se suprotavljaju ovoj teoriji. Postoje mali stanovi koji ne izgledaju tako maleni jer imaju veoma kreativan i funkcionalan dizajn interijera. Oni uspijevaju nuditi visok nivo udobnosti zahvaljujući pametnom rasporedu i pametnim rešjenjima za skladištenje. Jedan takav primjer je ovaj stan.

Dizajn stana od 29 m2
Dizajn stana od 29 m2

S površinom od 29 kvadratnih metara, stan se na prvu čini malenim, ali je zapravo poprilično prostran. Potrebna je genijalnost i profesionalnost da se postigne ovakav rezultat. Stan ima veoma visoke stropove pa je arhitekt odlučio izgraditi galeriju i smjestiti kupaonicu i hodnik na donji nivo i spavaću sobu iznad njih. To zapravo nije klasična spavaća soba, već više otvoreni prostor za spavanje s dovoljno prostora za krevet. Ipak, to je udoban i dopadljiv kutak koji, što je najvažnije, štedi prostor.

Dizajn stana od 29 m2
Dizajn stana od 29 m2

Kuhinja, dnevni boravak i blagavaonica čine jedan veliki prostor. Dizajn odabran za interijer je veoma jednostavan, s funkcionalnim namještajem i paletom boja koja uključuje bijelu i krem.Kako izgleda ovaj predivni životni prostor od samo 29 kvadratnih metara pogledajte u našoj galeriji.