Jeftini i jednostavni načini kako prazan zid učiniti zabavnim

| Design |

Borite se s praznim dosadnim zidom na koji ne želite objesiti bilo što na što ćete ionako kasnije zaboraviti. Zašto ne biste od svog zida napravili malu umjetničku galeriju sa svojim umjetninama? Ili s originalnim, uokvirenim natpisima koji će vas dnevno motivirati i koje možete lako mijenjati?

Donosimo vam 7 super načina kako od svog dosadnog, praznog zida napraviti glavnu dekoracijsku atrakciju i umjetničku galeriju vašeg doma. Uz, to, većina ovih savjeta veoma je jeftina zato nastavite čitati i pretvorite svoj dom u neobičnu malu galeriju!

1. Kreirajte (nabavite) seriju slika, natpisa ili fotografija.

Ako već želite staviti slike na zid, neka bude jedna određena serija slika, natpisa ili fotografija. Veoma je važno da sve slike, natpisi i fotografije na zidu imaju neku zajedničku poruku ili priču pa čak i ako se odlučite svo troje kombinirati zajedno. Odlično bi bilo kada biste se mogli poigrati s formatima te tako ispuniti zid sličnim slikama u različitim veličinama.

2. Nemojte ostaviti previše slobodnog prostora na zidu.

Nikad jedna velika slika (ili naljepnica) nije dovoljna da popuni cijeli zid.

3. Dodajte policu ili dvije.

Jednostavan trik kako zid učiniti zabavnijim jest dodati policu ili police te na njih postaviti neko "otkriveno" ili "vaših ruku" umjetničko djelo.

7 načina kako učiniti prazan zid zabavnim

4. Pokažite svoje najdraže knjige.

Dodavanjem knjiga umjetničkoj galeriji na zidu stvorit ćete karakter doma i opisati vas kao osobu. Vaš će dom tako doista postati vaš jedinstven prostor u kojem obožavate boraviti.

5. Odaberite boju zida.

Da, ako volite igrati na sigurno birajte bijeli zid za svoju umjetničku galeriju.  No ako ste hrabri, poigrajte se s bojama kao što su siva ili tirkizna, a za dječju sobu čak i žuta.

6. Pomiješajte materijale i teksture.

To činite i inače u dekoriranju! Neka se na zidu nađu stvari koje inače ne stoje na zidu - budite posebni.

7. Uključite svoje antikvitete i kolekcije.

Uključivanje vaših osobnih predmeta koji vam nešto znače učinit će dom daleko toplijim i unikatnijim. Tako dom postaje dio vas.

7 načina kako učiniti prazan zid zabavnim