Je li pametno ogledalo novi koncept koji možemo očekivati od Applea?

| Design |

Apple Mirror

U doba u kojem pametni telefoni održavaju naše društvene živote, virtualna stvarnost nas neprestano okružuje, a nosivu tehnologiju možemo pronaći i u našim sunčanim naočalama, novi koncept pod nazivom "Apple Mirror" uvid je u ne tako daleku budućnost.

Web developer i grafičar iz New Yorka Rafael Dymek stvorio je u potpunosti funkcionalan pametan zaslon na dodir koji se temelji na Appleovom iOS-u 10. Prilagodbom kvalitete tradicionalnog ogledala sa sučeljem Applea, korisnici su u mogućnosti pristupiti aplikacijama, e-mailu i Siri pomoću ogromne reflektirajuće površine na zidu.

Apple Mirror

"Apple Mirror" koncept uključuje datum i vrijeme u svom gornjem desnom kutu s vremenskom aplikaciju koja se nalazi u gornjem lijevom kutu. Sve aplikacije lako se mogu premjestiti po zaslonu i biti smještene bilo gdje na ogledalu. Nakon 45 sekundi neaktivnosti, sustav se gasi te se vraća u izgled običnog ogledala. Korisnici su u mogućnosti zatražiti Uber, gledati film na Netflixu, čitati vijesti, razgovarati sa Siri, kontrolirati pametne termostate, svjetla, zvučnike i još mnogo toga.

Apple Mirror

Dymek dodaje: "ovo je ogledalo nastao kao osobni projekt i ni na koji način nije korišten u komercijalne svrhe. Divim se Appleovom vizijom i pristupom stvaranja revolucionarnih proizvoda. Moj jedini cilj ovog projekta bio je stvoriti nešto korisno za vlastitu upotrebu."

Apple Mirror - Smart Touchscreen Mirror