Japanski tradicionalni kovčeg pretvoren u moderan kofer

| Design |

"Tansu" je japanski tradicionalni kovčeg iz Edo razdoblja kojeg obično karakterizira jedinstvena tehnika spajanja različitih vrsta drveta, kao što su brijest, japanski cedar i paulovnija, bez upotrebe bilo kakvog oruđa. Kovčeg je završen posebnom tehnikom koju nazivau "urushi", a riječ je japanskom obliku laka.

Ono što čini "tansu" drugačijim od ostalih drvenih sanduka jest to što je ukrašen dekorativnim željeznim ukrasima koji su izrađeni pomoću drevne umjetnosti "echizen uchi-hamono". Riječ je o tehnici lijevanja staroj 700 godina, koja više puta topi čelik te rezultira u otporan, nehrđajući, jakim i dugotrajni proizvod. Još jedna odrednica "tansu" je upotreba "inomea", što doslovnom prijevodu znači "oko divlje svinje" , a podsjeća na srce urezan u ranije spomenuto metalu.

"Tansu carry-on trolley case"

Yuuku Yamaguchi iz dizajnerske tvrtke Furnitureholic kreirao je tako dva  moderna "tansu" kovčega koji teže svega 10 kilograma i iako možda nisu prigodni za aerodrome, savršeni su za ostala putovanja, piknike, make uo umjetnike i modna događanja. Lako se prevoze pomoću ručke kakvu možemo vidjeti na modernim koferimam, a ružičasti je dizajn idealan i kao dodatak u dječjoj sobi.

"Tansu carry-on trolley case"