Osmislite ormar koji je idealan za vas

| Design |

IKEA regal 199 kn
IKEA regal 199 kn

Začinite svoj ormar kombiniranjem različitih elemenata! S malim budžetom i mrvicom mašte možete dizajnirati vlastiti modularni sustav šipki, polica i organizatora.

Prvo što morate učiniti je izmjeriti prostor kao karta za dalje. Milimetarski papir bit će vam koristan alat u ovoj fazi. Zatim promislite o svojoj odjeći, cipelama i drugim stvarima koje želite pospremiti i o načinu na koji ih želite pospremiti - obješene, u ladicama ili na policama?

IKEA višenamjenska vješalica 29,90kn
IKEA višenamjenska vješalica 29,90kn

Ako dobro pregledate svoju odjeću, znat ćete koliko vam je prostora za vješanje potrebno. Ne treba sve biti obješeno, no to je dobro rješenje za osjetljive materijale i sve što bi se inače moglo izgužvati. Razmislite o postavljanju dviju šipki na različite visine. Time ćete uštedjeti na prostoru i posvetiti pažnju hlačama, haljinama, košuljama i suknjama. Takve su šipke povoljne i jednostavno ih je pričvrstiti za zid. Vješalica za dodatke bit će odlična za šalove, naočale, kravate, remenje... Najbolje od svega - zauzima jako malo prostora.

IKEA kutija 29,90 kn
IKEA kutija 29,90 kn

Majice, veste, pletena odjeća, traperice - razmislite o vrsti i količini komada koje želite pospremiti složene. Tajice se mogu pospremiti smotane, a isto vrijedi za deke i ručnike. Ne morate se koristiti uobičajenim rješenjima za odlaganje odjeće – ove otvorene police odlične su za organizaciju svega što van padne napamet. Velika košara za rublje može se upotrijebiti za sve, a malene kutije i organizatori dobri su za odlaganje sitnica i ostavljaju dojam urednosti i usklađenosti.

Vješalice s brojevima
Vješalice s brojevima

Bezbroj je načina za organizaciju odjeće: prema boji, vrsti, godišnjem dobu. Red u ormar možete dovesti i tako da na vješalicu objesite čitavu odjevnu kombinaciju. Tako ćete ujutro kad se probudite imati spremnu kombinaciju za koju znate da je dobra. Pozabavili smo se tom idejom i izložili kombinacije upotrebom kukica za vješanje i vješalica na kojima su naznačeni brojevi.

Svi volimo sitnice koje upotpunjuju odjevnu kombinaciju, no one se često pogube ako ih se samo ubaci u ladice. Organizirajte ih uz pomoć malih rješenja za odlaganje ili pregrada i više nikad nećete izgubiti vrijeme na potragu za svojim najdražim stvarima.

Nudimo i jedan savjet - izrežite kutiju od jaja, stavite je u ladicu i eto savršenog besplatnog rješenja za organizaciju nakita!

IKEA kutija 12,90 kn
IKEA kutija 12,90 kn