Islandska nekonvencionalna kuća za odmor u obliku piramide

| Design |

Smješten u središtu glasovite islandske Golden Circle rute, oko sat i pol vožnje od Reykjavika, nalazi se Pyramid Cottage House, nekonvencionalna kuća za odmor. Projekt se sastoji od dva objekta u obliku piramide povezana s ulaznim hodnikom na pravoj razini.

Pyramid Cottage House

Prema opisu vlasnika, objekt je izgrađen tako da odražava islandski krajolik i nadopunjuje malu vegetaciju mahovine i stabala na starom polju koji se nekada davno našao pod lavom. Jedan od objekata sadrži dnevni boravak otvorenog plana, koji kombinira kuhinju, lounge prostor i stol za blagovanje. Prirodna svjetlost dopire do unutrašnjih prostorija pomoću prozora u obliku trokuta koji daju zanimljiv 3D efekt.

Pyramid Cottage House

Druga piramida sadrži prostore za spavanje s tri male dizajnirane sobe na prvoj razini. No prava čarolija se događa nakon što se po stubama popnete do vrha strukture i nađete se zatvoreni u staklu. Ovdje možete uživati u panoramskom pogledu na okolicu i na polarnu svjetlost. Lijepa drvena paluba s minimalističkim namještajem djeluje kao savršeno mjesto za svježa ljeta jutra na Islandu. 

Pyramid Cottage House