Impresivna kuća na i oko drveta o kakvoj smo sanjali

| Design |

Većina nas sanjala je o savršenoj kućici na drvetu, no ovako jednu u dvorištu nikada nismo zamišljali. Kako smo odrastali, naš je san bivao sve bliži i bliži zaboravu, ali ne i san kazahstanskog arhitekta Aibek Almasova koji je kreirao najnevjerojatniju kuću (kućica više nije prikladno) na drvetu i okolo drveta kakvu ste ikada vidjeli!

Aibek Almasov

Prema Benjaminu Starru iz Visual Newsa, Almasov je stvorio kuću oko drveta umjesto na njemu, okrećući tako životni prostor oko 12 metara visoke  jele koja je tako postala središnji element doma. U stvari, prikladniji bi naziv ove "kuće na drvu" bio "drvo u kući". Kao što možete vidjeti na slikama u galeriji, kuća umjesto tradicionalne pravokutne geometrije, ima cilindričnu staklenu strukturu koja okružuje drvo. Iako  struktura ne nudi mnogo privatnosti stanarima, ona im omogućuje pogled od 360 stupnjeva na krajolik koji je okružuje.

Aibek Almasov

Sva četiri kata kuće koriste obnovljive izvore energije kao što su solarni paneli, geotermalno grijanje i sustavi za klimatizaciju. Daily Mail navodi kako je kuća sagrađena za 38-godišnjeg biznismena prošle godine po cijeni od  240 000 funti. Poprilično visoka cijena za kućicu na drvetu...

Aibek Almasov