Luksuzna kuća u skladu s prirodom

| Design |

Dizajnirana od strane Alpes Green Design & Build biroa te izgrađena u 2016. godini, ova je luksuzna kuća gotovo pa umjetničko djelo koje skriva prekrasne elemente resorta. Smještena u Đà Nangu u Vijetnamu, gradu sa sunčanom i toplom klimom, očuvanje energije i hladan zrak iznimno je bitan. Dizajneri su željeli stvoriti nešto drugačije od tijesnih i grijanih interijera koje niču u brzorastućim urbanim središtima Vijetnama.

ALPES Green Design & Build

Pametna upotreba krovnih prozora, ventilacija i otvoreni prostori stvaraju svijetao ostatak kuće. Razdvojene razine kuće povezane su sa središnjom zelenom površinom, zajedno sa živim biljkama, što daje dodatan protok zraka i svjetlosti. Prvi kat zauzima privatni bazen koja ima dvije namjene: obitelj se može kupati i opuštati u vlastitom domu, no bazen i hladi ostatak kuće.

Betonske lamela zavjese na krovu zgrade stvorile su igru sunca i sjene, dozvoljavajući prirodnoj svjetlosti ulazak u kuću bez dodatnog zagrijavanja. Apsorpcija topline dodatno se smanjuje pomoću krovnog vrta koji također pruža luksuzni zabavni prostor.

ALPES Green Design & Build