Impresivan restoran samo za one koji se ne boje visine

| Design |

Bite Bitori“, što znači „tanjur“ na lokalnom Tarahumari jeziku, restoran je i koncept razvijen od strane chefa Maria Andree Paynea. Lokalni studio „Tall Arquitectos“ tako je predstavio prve slike projekta koji nije za one koji se boje visina – sam restoran strši iz Sierra Tarahumari planinskog lanca u Meksiku. Jedini vidljivi elementi jesu jednostavne strukture napravljene od betona koje naglašavaju horizontalnost krajolika i neba te reflektirajući bazen koji označava ulaz.

Nakon spuštanja po stepenicama, ulazite u prostor gdje nalaze veliki okrugli stolovi s roštiljem u sredini koji uokviruju fenomenalan stakleni pod zbog kojeg bi vam se moglo zavrtjeti u glavi. Dizajn je pojednostavljen koliko je god moguće, koristeći prvenstveno samo jedan građevinski materijal koji podsjeća na lokalni kamen, naglasak je stavljen na gastronomsku ponudu koja se bazira na tradiciji.

Zavirite u galeriju ovog restorana koji je primjeren samo za hrabre planinare i one kojima visina ne predstavlja nikakav problem. No pogled koji se pruža vrijedan je malo straha...