Ikea plava torba postala je kapa

| Design |

Prava modna poslastica, ili možda ne, pristiže nam iz Los Angelesa. Ikea bi uskoro mogla postati poznatija kao glavna modna inspiracija dizajnerima nego po svom praktičnom i cjenovno prihvatljivom namještaju. Plava Ikea Frakta torba postala je prava modna poslastica i čini nam se da ćemo je sve češće viđati u razno raznim izdanjima.  

Nakon što smo svi svjedočili sad već svjetski poznatoj Balenciaginoj torbi u ''Ikeainom'' izdanju za koju malo tko nije čuo, modni brendovi Pleasures i China Town Market prezentirali su svoj dizajn inspiriran baš Ikea-om. Iako za razliku od Balenciaga torbe, šilterica koja je predstavljena nema skrivenih tajni. Napravljena je od originalne Ikea Frakta torbe. Brendovi iz Los Angelesa odlučili su rastaviti Ikea torbu te je ponovo sastaviti u šiltericu s precizno postavljenim rupicama za zračenje, a kao završni detalj obrubili su s ručkom Frakta torbe na kojoj je jasno vidljiv logo.

Pleasures & China Town Market

Kapa kreće u prodaju krajem mjeseca te će se prodavati po cijeni od 38 dolara. Ovo cjenovno ''prihvatljiva'' kapa svakako je značajno jeftinija adaptacija od Balenciaga Arena torbe čija je cijena čak 2145 dolara. Za sve koji imaju nešto manji budžet, dobra vijest je da Ikea Frakta torbu možete kupiti po daleko povoljnijoj i prihvatljivoj cijeni u svakoj Ikea prodavaonici. Ipak je samo jedna original Ikea Frakta torba.

Ikea Frakta / Balenciaga Arena