Haljine koje su došle iz nekih drugih vremena

| Design |

Osamnaestogodišnja Angela Clayton provodi svoje dane izgubljena u nekim drugim vremenima dizajnirajući i šivajući haljine koje izgledaju kao da su izašle iz nekih romana ili portreta 16. stoljeća.

Ova talentirana samouka tinejdžerica stvara nevjerojatne haljine inspirirane povijesnim kostimima koji su obilježili povijest. Njene haljine zahtijevaju nevjerojatnu količinu vještina izrade, krojenja i šivanja kostima. S obzirom na složenost stvaranja ovakvih umjetničkih dijela iznenađuje informacija kako je Angela ne samo samouka nego i činjenica da se šivanjem počela baviti prije samo 3 godine nakon što je gledala TV seriju „The Borgias“

Danas ima svoj YouTube kanal koji ima stotine tisuće pogleda i tako financira materijale za izradu haljina. Napravila je više od 50 haljina, ali sačuvala ih je samo 30 odbacujući one za koje je smatrala da nisu dovoljno dobre.

Angela Clayton

Osim posla iz snova, dizajniranja i šivanja odjeće kraljicama i kraljevima renesansnih vremena koji nije moguć, Clayton se nada dizajniranju kostima za filmove i kazalište.

Sve je počelo kao hobi, a zahvaljujući internetu, pokušajima i pogreškama hobi se pretvorio u posao. Usprkos  nedostatku formalnog obrazovanja ne boji se, „Ako želim stvoriti nešto, učinit ću to bez obzira koliko je komplicirano, nisam sigurna koji posao će mi najbolje odgovarati u budućnosti, ali znam da želim svoj život provesti radeći nešto u čemu uživam, pa taj posao nekako mora uključivati haljine i šivanje“.