Futuristička svjetlosna instalacija osvijetlila Milano Design Week

| Design |

Milano Design Week, najveći i najpoznatiji svjetski događaj koji slavi dizajn, mjesto je na kojem je izložena velika svjetlosna instalacija nastala u suradnji LG-a i japanskog dizajnera Tokujina Yoshioke. Instalacija naziva TOKUJIN YOSHIOKA x LG: S.F_Senses of the Future impresivan je rad koji nastoji prikazati odnos čovječanstva s prirodnim svijetom te ujedno predstavlja filozofiju dizajna usmjerenu na čovjeka. Instalacija će biti izložena od 4. do 9. travnja u muzeju za dizajn Superstudio Più u Milanu.

Futuristička svjetlosna instalacija na Milano Design Weeku

Zahvaljujući kombinaciji LG-eve napredne tehnologije i eksperimentalnih dizajnerskih tehnika Tokujina Yoshioke, ova instalacija posjetiteljima nudi osjetilni užitak koji predstavlja ono što budućnost donosi. Jedan dio izložbe donosi priču nade u budućnost kroz predstavljanje uobičajenog predmeta u svakodnevici – stolca. Međutim, ovo nisu obični stolci: u ukupno sedamnaest SF stolaca su ugrađeni OLED displeji s organskim diodama koje emitiraju svjetlost. Stolci su ujedno i statični i dinamični zbog sjajnih bljeskova emitiranih iz dvostranih panela te predstavljaju zasljepljujuću brzinu modernog života. Posjetitelji će moći sjesti na SF stolce i tako iskusiti sljedeću generaciju tehnologije zaslona.

Futuristička svjetlosna instalacija na Milano Design Weeku

Još jedna atrakcija izložbe je Wall of the Sun, instalacija širine 16 metara i visine 5 metara koja se sastoji od gotovo 30.000 pojedinačnih OLED svjetlosnih modula, radikalno drugačijih od tradicionalnih žarulja. Zid se lagano mreška, emitirajući zrake svjetlosti i simulirajući ugodu i toplinu lijepih sunčanih dana. Ova instalacija pruža jedinstveni uvid u to kako rasvjeta usmjerena na čovjeka i prirodu može transformirati prostor u skoroj budućnosti.

Futuristička svjetlosna instalacija na Milano Design Weeku

„Ova suradnja je veliko iskustvo za mene, ali i izazovna prilika jer smo stvorili djelo koje nikada prije nije viđeno”, rekao je Tokujin Yoshioka. „Vjerujem da kroz ove goleme instalacije i naprednu tehnologiju ljudi mogu ponovno otkriti i uspostaviti bliski odnos s prirodnim svijetom.”

Futuristička svjetlosna instalacija na Milano Design Weeku