Flambiranje za manje spretne

| Design |

Fiery, tavica za flambiranje

Zahvaljujući Electroluxu koji je na vrijeme prepoznao važnost napretka tehnologije i 2003. osnovao Electrolux Design Lab globalno natjecanje industrijskih dizajnera možemo vam predstaviti kako izgledaju kućanski aparati budućnosti u vizijama studenata diljem svijeta. Tako smo vam nedavno predstavili laptop-štednjak, a danas vam predstavljamo „Fiery“, tavu za flambiranje.

Inspirirana je poznatom Davy rudarskom svjetiljkom iz 1815. godine, a postavlja nove standarde u profesionalnim alatima za kuhanje kod kuće. Nažalost, većina profesionalnih kuhinjskih aparata nikada ne dobije svoju verziju za šire potrošače, što zbog nepotrebnosti, što zbog kompliciranosti korištenja.

Unatoč tome što flambirana jela imaju posebnu aromu, flambiranje u domaćinstvu i ne koristimo često, neki zbog straha od vatre, a drugi jer ni ne znaju kako bi to izveli. One naprednije kuharice u kućanstvu imaju mali plamenik, a sada je konačno osmišljen i proizvod koji omogućava flambiranje i onim manje spretnima. Naime, izum studentice Karen I Man Cheong omogućuje flambiranje na gumb i bez doticaja s vatrom.

Fiery, tavica za flambiranje
Fiery, tavica za flambiranje

„Fiery“ je nastavak na tavicu koji se učvršćuje na ručki, radi na USB bateriju koja se puni na svakom računalu i ima mesh žičanu konstrukciju koja u potpunosti izolira plamen. Sada konačno možete zadaviti svoju obitelj i prijatelje sa svojim kulinarskim mini showom, samo jednostavno ulijte željeno žestoko piće u tavicu, zatvorite svoj „Fiery“, stisnite gumbić da upalite vatru te kad se vatra ugasi, servirajte hranu. Vrlo jednostavno, a zaista zgodno.

Za sada je ovaj koncept prošao u polufinale natjecanja s 30 ostalih inovacija, a vidjeti ćemo hoće li ući i u finale. Svakako se nadamo da će se Electrolux zbog onih manje spretnih upustiti u proizvodnju ovog koncepta.