Fantastična vinska etiketa koja je ujedno i knjiga

| Design |

Librottiglia

Dizajnerski studio Reverse Innovation povezao je klasičnu kombinaciju vrhunskog vina s pravom literaturom te kreirao zbirku vina s odabranim književnim djelima. Pod nazivom "Librottiglia", projekt je usklađuje obilježja svakog vina s narativnim žanrom knjige koja se nalazi na mjestu etikete, stvarajući savršeno uravnotežen eno-književni doživljaj na temelju osjetilnih dojmova i scenarija zamišljenih u pričama.

Librottiglia

 Partnerstvo između Reverse Innovationa i Matteo Correggia vinarije u Italiji kreiralo je malu elegantnu knjigu koja služi kao etika, ali i kao knjiga koju možete pročitati dok ispijate tu istu bocu vina. Naziv "Librottiglia" dolazi od pametne kombinacije dviju talijanskih riječi: libro (knjiga) i bottiglia (boca). Šarene i minimalno ilustrirane etikete daju kratak uvid u prirodu romana i karakter vina, a 375 mililitara dovoljno je za dvije čaše dok čitate zanimljive priče sa same boce.

Librottiglia

Studio je surađivao s tri autora koji su napisali priče za projekt: Patrizia Laquidara je autorica priče "La Rana Nella Pancia" (žaba u trbuhu), intrigantna fabula koja nadopunjuje neobičnu osobnost crnog Anthosa; suhog brachetta s iznenađujuće slatkim buketom. "Ti amo. Dimenticami" (Volim te. Zaboravi me.) autorice Regine Nadaes Marques, priča je o životnoj ljubavi koja prati vino Nebbiolo Roero. "L'omicidio" (Ubojstvo), priča novinara i satiričara Danila Zanellija je humoristična misterija koja se uklapa sa svježim i svjetlim, odnosno bijelim Roero Arneisom.

Librottiglia