Dom u kojemu su ventilacija i rasvjeta ključni čimbenici

| Design |

"Wood House" je projekt kojeg je dizajnirao japanski dizajnerski studio Muji u Okazaki kako bi promovirali ventilaciju, temperaturu i rasvjetu kao ključne čimbenike udobnosti doma.
 
Montažna je kuća koncipirana kao savršeni izložbeni prostor koji omogućuje potencijalnim kupcima da zamisle svoj svakodnevni život upravo u njoj. Rezidencija u obliku kutije artikulira se oko atrija koji se proteže od poda do stropa. Ovaj centralni šuplji prostor sa stepenicama potiče protok zraka iz društvenih prostorija u prizemlju sve do spavaćih soba na katu. Istovremeno tako promovira jaku vezu s otvorenim prostorom, odnosno trijemovima koji su dostupni na objema razinama, dok se klizna vrata prostiru po cijeloj zapadnoj strani doma.

"Wood House" by Muji

Svestranost je postignuta zahvaljujući jednostavnim tlocrtom u obliku kutije. Sobe se mogu konfigurirati ovisno o tome tko živi u kući pa tako može biti savršena za par ili veliku obitelj. Ne postoje ograničenja o tome kako koristiti tlocrt prostora - na vama je da si stvorite prostor koji vam dozvoljava da živite slobodno.

"Wood House" by Muji