Dom u kojemu je Jackie Kennedy provela mladost

| Design |

SOTHEBY'S INTERNATIONAL REALTY

Prije nego što je postala Prva dama Jackie Kennedy Onassis, mlada Jacqueline Bouvier provela je svoje djetinjstvo u dvorcu od devet soba smještenom na obalama rijeke Potomac u McLeanu u Virginiji.

Imanje od tri hektara, poznato kao Merrywood, od tada je domaćin brojnim bivšim predsjednicima i utjecajnim poslovnim vođama, a nedavno je stavljen na tržište od strane sadašnjeg vlasnika, Stevea Casea jednog od utemeljitelja America Onlinea , za 68 milijuna dolara.

SOTHEBY'S INTERNATIONAL REALTY

Izgrađena 1919. godine od cigle i vapnenca, ova rezidencija ima 11 kupaonica, prostrano predsoblje i nekoliko ''javnih soba'' za zabavljanje gostiju i uzvanika.
Prostire se na 2136 četvornih metara, a četverokatni uređen je od strane dizajnera interijera Barryja Dixona i ima niz originalnih detalja, kao što su dekorativni ukrasi koji se nalaze u dnevnom boravku.

SOTHEBY'S INTERNATIONAL REALTY

Okućnica ove vile nudi jednako veliki raskoš kao i glavna kuća. Formalni vrtovi podsjećaju na rad arhitekta Beatrixa Ferranda iz 19. i 20. stoljeća te imaju "otvorene vrtne prostorije" za zabavne i al fresko blagovanje.

SOTHEBY'S INTERNATIONAL REALTY

Ostale vanjske značajke uključuju sunčali paviljon s punom kuhinjom, zasebni studio za vježbanje, svlačionice i zatvoreni bazen koji se nalazi nekoliko koraka od glavne kuće.

SOTHEBY'S INTERNATIONAL REALTY

Tu je i teniski teren, vanjski bazen i zasebna kućica sa zatvorenim parkingom za četiri automobila, sigurnosni ured i smještaj za osoblje.

SOTHEBY'S INTERNATIONAL REALTY