Dobar redizajn doma nastaje dobrom komunikacijom vlasnika i dizajnera

| Design |

Kuću je potrebno dizajnirati zajedno s vlasnicima - bila je to filozofija koja stoji iza redizajna ove tradicionalne kuće u rustikalnom selu Sant Mori u Španjolskoj. Sa zadatkom adaptacije povijesnog doma okruženog šumama i poljima, dizajnerska tvrtka Mesura stvorila je savršen vizualni dodatak Empordà selu.

Mesura

Izvorno izgrađen kao ljetni dom, kuća je bila prevelika kako bi bila praktična za vrijeme boravka tijekom cijele godine. Mesura tim je zato predložio prilagodbu tlocrta: dodao se pristup vrtu te obnovila nekorištena kuhinja. Tako se pojednostavio raspored prostorija, pružajući domu novo središte druženja. Obnovljena kuhinja sada ima veliki izlaz na terasu i dodatno pokriveno područje, uključujući i vanjsku blagovaonicu te dnevni boravak.

Mesura

Stare kuće često imaju prethodne projekte, a ova kuća nije bila izuzetak: prethodne dopune morale su biti uključene u novi izgled. Trijem izgrađen 1999. godine modificiran je kako bi se bolje uklopio u ukupan dizajn. Ove promjene su omogućile da obitelj može boraviti u domu tijekom cijele godine, no to ne bi bilo moguće da nisu dizajnere upućivali na svoje želje i probleme s kojima su se suočavali u starome domu.

Mesura